JoinGame Workshop XVIII: "Hvem er dataspilleren?"

Fredag 7.november arrangerer JoinGame sin workshop nummer 18 der temaet er "Hvem er dataspilleren?". Arrangementet foregår i Lillestrøm på Norges Varemesse. På denne workshopen ønsker vi å finne svar på hvem er det som spiller dataspill, hvorfor spiller man dataspill, hvilke ulike typer gamere finns og hva karakteriserer ulike gamere? Her vil du få mulighet til å lære mer om gaming fra ulike perspektiver som casual vs. hard-core, kjønn, e-sport, spille dataspill som jobb (journalister, forskere) m.m.

Workshopen arrangeres i forbindelse med SpillExpo 2014 i selve messeområdet før SpillExpo starter. Deltakere på JoinGame arrangementet vil også få kjøpt billetter til dagspass for SpillExpo for 125kr,-.

Sett av fredag 7.november fra 09:30 til 12:30!


Presentasjoner/Video

Her kan du laste ned presentasjoner og se video fra JoinGame workshopen:

Hvem Hva Presentasjon Video
Alf Inge Wang Intro workshop/JoinGame Presentasjon PDF
Audun Rodem Hvem er E-sport-spilleren? Presentasjon PDF Vis video (YouTube)
Kristine Ask Hvem er Hardcore- og casualspilleren? Presentasjon PDF Vis video (YouTube)
Joep Aarts Hvem er bibliotekspilleren? Presentasjon PDF Vis video (YouTube)
Rune Håkonsen Spilljournalist og gamer? Presentasjon PDF Vis video (YouTube)
Audun, Kristine, Joep og Rune Paneldebatt: Positive og negative aspekter med gamerkultur Vis video (YouTube)


Bidragsytere

Audun Rodem er journalist for Gamer.no. Han har studert ved NTNU i Trondheim, og har en mastergrad i kunstkritikk og kulturformidling – samt en bachelorgrad med fordypning i musikkvitenskap og filmvitenskap. Audun begynte som frilanser for Gamer.no mot slutten av 2010, og jobber nå fulltid for nettsiden. Hans arbeid består av å anmelde spill, samt å utforme nyhetsartikler, featurestoff, kommentarer m.m.
Audun Rodem vil både gi en presentasjon og delta i paneldebatten.

Kristine Ask er forsker og doktorstudent på NTNU som har fokus på online-spill og spillkultur, som sier selv at hun studerer noe som hun elsker å gjøre i fritiden. Kristine har både på jobb og i fritiden hatt stort fokus på MMO-spill og da spesielt World of Warcraft. Etter å ha gjennomført et etnografisk studie av WoW i over 4år, har mye av "passion" for Wow avtatt. Ask sier selv at hun har nå i det siste blitt dratt mer mot casual-spill som "Plants vs Zombies" eller "Pet Store".
Kristine Ask vil både gi en presentasjon og delta i paneldebatten.

Joep Aarts er spesialkonsulent på Drammen bibliotek, som var først ute med å tilby spill i bibliotek. Han har ansvaret for Popkult-satsingen, en avdeling for ungdom og unge voksne med fokus på populærkultur, kultfenomener, og spill. Han er aktiv i Gamebrarians-nettverket, hvor bibliotekarer samarbeider om å utvikle spilltilbudet i norske bibliotek.
Joep Aarts vil både gi en presentasjon og delta i paneldebatten.

Rune Håkonsen er en norsk journalist, anmelder og programleder i radio. Han startet i NRK februar 2008 og gikk fra mai 2010 fast over til NRK P3 og Filmpolitiet. I dag er han NRKs faste spillanmelder og er programleder i Søndagsmorgen.
Rune Håkonsen vil både bidra med presentasjon og lede paneldebatten.

Rune Fjeld Olsen er en av Norges mest kjente og rutinerte spilljournalister som jobber i VG som spilljournalist. Rune startet å jobbe i VG i 1997 og hans hovedfokus har vært å formidle spillnyheter og spillanmeldelser. Nå jobber Fjeld Olsen som programleder og produsent av spillmagasinet Level Up som er i sin syvende sesong og går på VGTV.no.
Rune Fjeld Olsen vil delta i paneldebatten.


Kontakt

Hvis du har noen spørsmål angående workshopen så ta kontakt på play@joingame.org.