JoinGame Workshop XV. Innovasjon og oppstart

JoinGame arrangerte JoinGame workshop XV i på Quality Hotell Augustin i Trondheim torsdag 18.april der temaet for workshopen var Innovasjon og oppstart. På denne workshopen fikk deltakerne innblikk i flere innovative spillprosjekter som vinneren av fjorårets Norwegian Game Awards Mosquito Mania og det første norske spillet som har toppet Appstore FunRun.

Det var også mulig å konkurrere i spillet Mosquito Mania som er et skytespill der man må bruke hørselen i 3D for å ta livet av flest mulig mygg i løpet av kortest mulig tid.
Nedlasting og video

Innslag Hvem Nedlasting
Introduksjon JoinGame og workshop Alf Inge Wang, JoinGame Video (mp4), Presentation (PDF)
Blapp! Spill for barn med respiratoriske sykdommer Elin Bergene, Blopp! Video (mp4) , Presentation (PDF)
Bare lag noe fett! - Mosquito Mania Sigurd Gran-Jansen, 8th Street Corner Boys Mosquito Mania trailer (video, mp4)
Dataspill i skolen Tobias Staaby, Nordahl Grieg vgs  Video (mp4), Presentation (PDF)
Historien om FunRun Martin Vagstad, DirtyBit Video (mp4), Presentation (PDF)
Introduksjon til Minecraft universet Bjørn Eriksen, Addexio Video (mp4)
Learning Small Talk in a Virtual Afghan Village Ekaterina, Prasolova-Førland, NTNU Video (mp4)
Spillmakerlauget i Trondheim og NGA Håvard Stene Skjærvik, Spillmakerlauget Video (mp4)


Program

Du kan også laste ned programmet som PDF.

Tid Innslag Hvem
09:00 Networking og uttesting av Mosquito Mania spillet
09:30 Introduksjon JoinGame og workshop Alf Inge Wang, JoinGame
09:40 Blapp! Spill for barn med respiratoriske sykdommer Elin Bergene, Blopp!
10:20 Kaffepause m/Mosquito Mania spillet  
10:50 Bare lag noe fett! - Mosquito Mania Sigurd Gran-Jansen, 8th Street Corner Boys
11:30 Lunch
12:20 Dataspill i skolen Tobias Staaby, Nordahl Grieg vgs
13:00 Historien om FunRun Martin Vagstad, DirtyBit
13:40 Kaffepause m/Mosquito Mania spillet  
14:10 Introduksjon til Minecraft universet Bjørn Eriksen, Addexio
14:50 Learning Small Talk in a Virtual Afghan Village Ekaterina, Prasolova-Førland, NTNU
15:30 Spillmakerlauget i Trondheim og NGA Håvard Stene Skjærvik, Spillmakerlauget
16:00 Oppsummering Alf Inge Wang, JoinGame
16:10 Slutt


Mer om programmet

Programmet på JoinGame workshop XV har hovedfokus på spillinnovasjon og oppstart av spillselskaper med tyngdepunkt i Trondheim. Her er litt mer beskrivelse av programmet:

  • BLAPP: Blapp! er en interaktiv opplevelse på nettbrett for barn mellom 1 til 4 år, designet med hensyn til barns utvikling og psykologi. Gjennom lek som relaterer seg til behandlingen bidrar Blapp! til å øke forståelsen hos barnet og gir et verktøy for behandlere og foreldre til å motivere gjennom hele sykehusinnleggelsen – før, under og etter behandling.
  • Mosquito Mania: På workshopen får du både mulighet til å selv teste ut og høre en presentasjon på spillet Mosquito Mania som var den store vinneren av Norwegian Game Awards i fjor. Mosquito Manita er et helt nytt type spill der man kun må bruke hørselen når man spiller (dvs. spiller dataspillet uten skjerm), som gjør at spillet egner seg like bra for blinde og svaksynte som for seende. Konseptet er unikt og innovativt og må bare erfares. Sigurd Gran-Jansen vil også fortelle historien om hvordan dette spillet ble til.
  • Dataspill i skolen: Nordahl Grieg vgs er kanskje den skolen i Norge som har gått lengst i å bruke dataspill laget for underholdning i undervisning. På denne workshopen får du muligheten til å lære mer om hvordan dataspill kan brukes i videregående skole.
  • FunRun: FunRun er det eneste norske spillet og den eneste norske appen som har vært på første plass på den amerikanske AppStore, og var også vinneren av beste mobilspill på Norwegian Game Awards 2012. På denne workshopen kan du få høre historien om spillet FunRun.
  • Minecraft og Addexio: Addexio er en av Norges mest kjente Minecraft-spillere mye på grunn av alle hans Minecraft-videoer som ligger ute på YouTube. Addexios mest populære Minecraft-video har over 85000 views. På denne workshopen har du mulighet til å bli bedre kjent med Addexio og det svært populære fenomentet Minecraft og lære om muligheter i spillet og hvorfor spillet er så populært.
  • Spill for å lære kultur: Ekaterina Prasolova-Førland vil på denne workshopen fortelle om hvordan dataspill kan brukes til opplæring av soldater til å forstå Afgansk kultur bedre.
  • Spillmakerlauget Trondheim og NGA: Trondheim har opprettet et eget spillmakerlaug som du kan bli kjent med på denne workshopen. I tillegg vil vi få høre om hva Norwegian Game Awards planlegger for 2013.


Workshopen i bilder

joingame-wsxv-overview.jpg


Kontakt

Ved spørsmål eller forslag, kontakt JoinGame-leder Alf Inge Wang på tlf. 73 59 44 85 / 922 89 577 eller send e-post til play /a/ joingame /./ org.

You could leave a comment if you were logged in.